Paleizenstraat 153 - 1030 Brussels
T 022444430 F 022444431 E info@agwa.be

1514 Baronneke
nursery and primary school

Location :
Antwerp
Planning :
2015-2021
Category :
Completed
Next to a series of renovations and refurbishments inside the school buildings, the project consists of two main interventions. Firstly, a new staircase allows a direct connection of all the upper levels of the school to the courtyard. The fire-safety issue at hand was turned into the opportunity of a spectacular addition to the setting and use of the courtyard. Secondly, a canopy was designed. Its circular shape links two buildings and confers a pivotal role. Constructed with arguably the largest ETFE cushion technologically possible, with a radius of 11m, the canopy floats above the playground as a cloud, an silent UFO or perhaps a strange translucent jellyfish. The layout of the courtyard itself was designed by Forest Landschap and Grasatelier. Pictures S. Malaud