Paleizenstraat 153 - 1030 Brussels
T 022444430 F 022444431 E info@agwa.be
1324 Prins Dries
walkable platform for a school
Location :
Antwerp
Client :
Stedelijk Onderwijs Antwerpen
Cost :
140.000,00 EUR excl VAT
Surface :
90 m2
Team :
AgwA
Subcontractors :
JZH & partners
Planning :
2014
Category :
Completed
The courtyard of Prins Dries nursery school in Antwerp is too small. We are asked to provide a second level of about 100sqm, combined with a roof. A triangular shape is extracted from the buidling's structure and dimensions. This triangle provides a roof at the scale of the entire playground, but frees all the facades at the same time. Maximal spatial diversity, minimal impact. The triangle consists of a 12cm thin concrete slab floating on slank columns. The project was nominated and awarded a special mention at the Belgian Award of Architecture 2015, with the consideration : "they made more than possible".
pictures © M.F. Plissart