Paleizenstraat 153 - 1030 Brussels
T 022444430 F 022444431 E info@agwa.be
1207 Vivier
refurbishment of a house into an evening school and social housing
Location :
Ixelles, Brussels
Client :
Commune of Ixelles
Cost :
437.415,26 EUR excl VAT
Surface :
270 m2
Team :
AgwA
Subcontractors :
JZH & Partners
Planning :
2012
Category :
Completed
A small project for a small house. Better : a large glasshouse for a small house. The house remains a house, and does not need to be reinvented. The homework programme is hosted in the large glass house. Very simple in appearance, refined detailing in reality. A wood and steel curtain wall. A floor of polished concrete. An inverted structure of hanging steel blades. A drop shaped terrace. Playful yet seriously white and constructively refined.
pictures © Delphine Mathy