Paleizenstraat 153 - 1030 Brussels
T 022444430 F 022444431 E info@agwa.be
0916 Maison des Jeunes
construction of a youth center
Location :
Forest, Brussels
Client :
Commune of Forest
Cost :
685.906,00 EUR excl VAT
Surface :
365 m2
Team :
AgwA + Ferričre Architectes
Subcontractors :
JZH & Partners
Planning :
2014
Category :
Completed
For this youth house in Brussels, the client is asking for large, open floors. This proves impossible to realise due to the small size of the site. Split levels minimise the impact of vertical circulations. They develop around a central core containing all technical and wet spaces. Visual and programmatic continuity is introduced between all different spaces and levels, which improves the feeling of spaciousness without compromising the possibility to isolate some of the more dedicated spaces. An independent larger polyvalent floor is situated at the street and garden level. The succession of floors leads to a roof terrace looking over the garden.
The elevations are striped horizontally from wall to wall by prefabricated concrete elements. They are alternatively placed upon or below the slabs, corresponding the spatial, programmatic and technical specificities, introducing variations in space and appearance.
credits : AgwA